Companii

Time International, o fabrică de confecţii din Alexandria, s-a reprofilat pe măşti sanitare. „Industria textilelor nu mai are viitor“

Foto: 123-rf

Foto: 123-rf

Autor: Georgiana Mihalache

06.09.2021, 07:00 601

Time International, fosta Filatură, cu unităţi de producţie în Alexandria, judeţul Teleorman, a mizat pe producţia de măşti în locul confecţiilor textile, industria în care a început activitatea în urmă cu 27 de ani.

Costurile crescute pentru a rezista în industria textilă au determinat conducerea companiei să oprească acti­vi­ta­tea în februarie 2020, însă, două luni mai târziu, în urma ne­voii de măşti pe piaţa locală, porţile fabricii s-au re­des­chis pentru o nouă nişă de producţie - măştile de protecţie.

„Am renunţat la activitatea de confecţii înainte să ne gândim să ne apucăm de măşti pentru că au crescut mult costurile. Noi am lucrat pentru H&M şi Zara cel mai mult. Industria nu mai are viitor în România. Noi am avut noroc că am luat decizia de a închide înainte de pan­de­mie pentru că dacă ne prindea criza era dezastru pen­tru noi. Ulterior am trecut pe producţia de măşti pentru că am mai păstrat nişte oameni care aveau know-how şi am început să producem măşti“, a spus pentru ZF Cristian Dumitrescu, directorul general al Time International.

În prezent, capacitatea de producţie pentru măşti este de 5 mil. bucăţi pe lună. Din tot ce au însemnat ve­chi­le spaţii de producţie, Time International mai are în prezent un spaţiu mic şi 50 de angajaţi, dintre care 35 de persoane în producţia efectivă de măşti.

În 2019, cel mai recent an pentru care există date publice, peste 500 de angajaţi lucrau în cadrul fabricii locale.

El a explicat că nu este atinsă capacitatea de producţie în prezent, lunar fiind produse în fabrica din Alexandria 3,5 mil. măşti. Circa 60% din producţie rămâne în România, pentru mai multe companii mari care le oferă angajaţilor. Restul de 40% ia calea exportului.

„Livrăm şi în Statele Unite, Malta, Letonia, Grecia, dar cel mai mult în România. Circa 60% rămâne în România. Noi sperăm să mergem mai mult la export pentru că în România sunt mai mulţi producători, sunt preţurile mai mari în afară“, a mai spus Cristian Dumitrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO