Companii

Tiberiu Dobre, Samsung: Teama se regăseşte acum în comportamentul fiecăruia, vedem o uşoară descreştere a traficului din retail. O situaţie ca în Italia ar declanşa o reacţie în lanţ

Tiberiu Dobre, Samsung: Teama se regăseşte acum în...

Autor: Adrian Seceleanu

13.03.2020, 14:42 194

Retailerii se confruntă deja cu o scădere uşoară a traficului din magazine pe fondul temerii provocate de epidemia de coronavirus, dar deocamdată nu există probleme majore, a declarat pentru ZF Tiberiu Dobre, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung Electronics România, liderul pieţei locale de smartphone-uri, cu afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro.

“Este destul de greu de spus. Eu sunt optimist, dar deocamdată lucrurile nu arată că ar fi afectate în mod substanţial. Discutând cu partnerii din retail, traficul este uşor în descreştere pentru că teama se regăseşte acum în comportamentul fiecăruia, însă avem mereu alternativa magazinelor online unde lucrurile să se desfăşare normal. Este posibil să fie o trecere dinspre offline către online, dar sunt foarte multe variabile în această ecuaţie”.

Întrebat cum se aşteaptă să fie întregul an, Dobre a menţionat că dacă România va avea o evoluţie similară Italiei, atunci efectul va fi unul puternic şi pe piaţa de telefoane şi în general în economie.

“Este însă încă devreme să ne pronunţăm. Aşa cum arată acum lucrurile nu cred că va fi un impact, dar dacă Doamne fereşte evoluâm într-o direcţie în care este astăzi Italia în care toate activităţile economice sunt îngheţate, atunci cu siguranţă se va declanşa o reacţie în lanţ. Nu mai este doar despre consumatorul care nu mai merge să cumpere în magazin,  ci despre ce se întâmplă într-un lanţ economic: TVA, taxe, salarii,lichidităţi bancare ş.a.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO