Companii

Thodoris Dimopoulos, country head al producătorului de medicamente Sandoz. „Investim în creşterea capacităţii de producţie, avem în vedere şi produse noi fabricate în România“. Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş este parte a grupului elveţian Novartis

Thodoris Dimopoulos, country head al Sandoz şi country president al Novartis Group: Anul trecut am avut un plan de a aduce noi produse pe piaţă şi aceasta a fost una dintre cele mai mari provocări.

Thodoris Dimopoulos, country head al Sandoz şi country president al Novartis Group: Anul trecut am avut un plan de a aduce noi produse pe piaţă şi aceasta a fost una dintre cele mai mari provocări.

Autor: Georgiana Mihalache

02.07.2021, 08:40 318

♦ Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş este parte a grupului elveţian Novartis ♦ În peste 100 de ţări ajung produsele fabricate în România.

Elveţienii de la Novartis, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice internaţionale, cu o fabrică şi în România – Sandoz Târgu-Mureş, au ales piaţa locală pentru creşterea capacităţii de pro­ducţie şi vor să creeze un centru de testa­re pentru medicamente care să ajungă ulte­rior în întreaga Europă.

În ultimii ani, puţine companii interna­ţionale au mai investit în capacităţi de pro­duc­ţie în România.

„Am analizat opţiunile şi am luat decizia de a investi în fabrică, una dintre compo­nentele investiţiei fiind creşterea capacităţii în liniile de producţie. Însă nu creştem nu­mai capacitatea, ci avem în vedere şi pro­du­se noi fabricate în România. O altă com­po­nen­tă a investiţiei este crearea unui cen­tru de testare, pentru a efectua studii de sta­bili­ta­te aici, în România, înainte ca produ­se­le să fie trimise pe pieţele din întreaga Euro­pă. Sun­tem în faza de planificare, dar vom trece rapid la faza de implementare“, a spus Thodoris Dimopoulos, country head al Sandoz şi country president al Novartis Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO