Companii

The Lancet: Tabagismul, o infractiune?

11.12.2003, 00:00 12





Prestigioasa revista medicala The Lancet a facut un apel la includerea tabagismului printre infractiuni, relateaza The Times.



Conform The Lancet, tutunul ar trebui considerat substanta ilegala, iar posesia acesteia o infractiune, fapt care ar determina "o scadere drastica" a numarului de fumatori.



"Fumatul este o dependenta periculoasa. Ar trebui sa facem mult mai mult pentru a preveni aceasta boala si a ajuta victimele sale. Facem apel la Guvernul lui Tony Blair sa interzica tutunul", afirma The Lancet, insa, potrivit The Times, acest apel ignora experienta prohibitiei americane, care nu a reusit sa determine stoparea alcoolismului, ci a incurajat crima organizata.



In opinia autorului editorialului publicat de The Lancet, acesta este unicul mod de a-i proteja pe nefumatori de expunerea la tutun care, conform estimarilor, este cauza mortii a circa 1.000 de persoane anual. In acest sens, The Lancet proclama "dreptul nefumatorilor sa se elibereze de expunerea potential cancerigena".



The British Medical Association a transmis numeroase mesaje, in aceeasi linie, membrilor Parlamentului, cerandu-le sa sprijine adoptarea unor legi care ar permite protejarea copiilor de fumatul pasiv.



BMA a elaborat un proiect de lege referitoare la protectia copiilor de fumatul pasiv, potrivit careia fumatul in locuri publice inchise ar fi interzis.(A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO