Companii

Thales RSS: Anul acesta va urma un val de licitatii din partea CFR

11.02.2008, 20:18 67

Thales Rail Signalling Solutions (RSS) Romania, parte a grupului Thales, specializat pe sisteme de siguranta si protectie in infrastructura, si-a propus triplarea afacerilor pana la un nivel de 30 de mil. euro in 2010. In 2006 si 2007 Thales RSS a derulat afaceri anuale de circa 10 mil. euro, incepand cu anul in curs fiind estimat un ritm bun de crestere datorat proiectelor de reabilitare a infrastructurii feroviare care urmeaza sa fie scoase la licitatie de CFR.
"Piata de proiectare si de consultanta pe infrastructura este in directa legatura cu proiectele lansate de administratie. Anul acesta ne asteptam la un val de licitatii de reabilitare a infrastructurii de cale ferata, ceea ce ne face sa ne asteptam la afaceri mai mari", a declarat pentru ZF Gabriel Colceag, director general al Thales RSS Romania si director regional al diviziei de sisteme de securitate si de siguranta a grupului. Dupa cum a precizat el, contractele de semnalizare reprezinta circa 10% din valoarea totala a unui proiect de cale ferata insa beneficiile aduse sunt cu mult mai mari, de multe ori fiind vorba despre scaderea cheltuielilor implementarii proiectului.
"Aceste 10% alocate unei bune infrastructuri de siguranta si de securitate se pot traduce in reducerea costurilor investitionale, aceste sisteme permitand folosirea la un randament cat mai bun al infrastructurii", spune Colceag. In momentul de fata Thales este prezent in Romania numai cu divizia de semnalizare pe cale ferata, urmand ca in functie de rezultatele companiei la nivel local gama de servicii sa fie diversificata.
Printre cele mai importante contracte din portofoliul Thales RSS Romania se numara modernizarea informatica a 11 gari, cu o valoare totala de 60 mil. euro si reabilitarea tronsonului de cale ferata Fetesti-Constanta, in valoare de 36 mil. euro, care urmeaza sa fie finalizata anul acesta. Thales RSS Romania a luat nastere anul trecut in urma preluarii de catre Thales a diviziei de solutii pentru transport a grupului Alcatel Lucent la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO