Companii

Teste in premiera in noul numar al ProMotor

Teste in premiera in noul numar al ProMotor
11.02.2009, 17:51 16

Revista ProMotor prezinta in noul numar, aparut saptamana aceasta pe piata, noua Mazda3, cea de-a doua generatie a celui mai bine vandut model al constructorului nipon. Alaturi de aceasta, echipa ProMotor a testat si primul MINI electric - MINI-E - in Germania, fiind primul model al constructorului englez care poate fi alimentat cu energie electrica de la o priza normala. Masina dispune de un motor electric de 204 CP, care ii permite sa atinga o viteza maxima de 152 km/h, in timp ce autonomia sa este de 250 km.

Lista masinilor ecologice testate de ProMotor este completata de noua Honda Insight, primul model hibrid "stand-alone" destinat pietei europene care va concura si mai puternic decat Civic Hybrid modelul Toyota Prius, cel mai bine vandut automobil hibrid din lume.
Dintre modelele sport, ProMotor a testat noul Porsche Cayman S, echipat in premiera cu o cutie de viteze secventiala cu dublu-ambreiaj, preluata din tehnologia masinilor de curse, precum si Jaguar XKR - cel mai puternic automobil sport englez disponibil oficial in Romania, care dispune de 420 CP si poate atinge o viteza maxima de 250 km/h.
La limita dintre concept si bolid supersport se afla si Citroen GT, primul model al constructorului francez proiectat initial pentru jocul video Gran Turismo si dupa care a fost transpus in realitate. Pentru modelul de teste, GT by Citroen era echipat cu un motor V8 pe benzina de 550 CP si nu unul pe hidrogen. Designerul masinii, considerata a fi cel mai spectaculos model Citro‘n creat vreodata, a fost facut de un japonez.
Pentru un test mai aprofundat, echipa ProMotor a efectuat un test de aproape 3.000 km cu noua Skoda Octavia, de la Bucuresti la Praga, in timp ce Land Rover Defender a fost testat odata cu inaugurarea a 60 de ani de cariera.
Tot in exclusivitate, dar de aceasta data la capitolul interviuri, ProMotor i-a pus mai multe intrebari despre Formula 1 lui Heikki Kovalainen, pilotul echipei F1 McLaren Mercedes. In plus, in noul numar al revistei ProMotor prezinta toate modelele lansate in cadrul Salonului Auto de la Detroit, primul eveniment de acest gen al anului.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO