Companii

Testarea populatiei pentru virusul HIV/SIDA

03.07.2003, 00:00 20


Aproximativ 900.000 de americani sunt purtatori ai virusului HIV, motiv pentru care Centrele de Control si Preventie a Maladiilor (CDC) din Statele Unite au cerut populatiei sa se prezinte la o testare, pentru identificare unor eventuale alte cazuri, informeaza CNN.



In vederea descoperirii bolnavilor de HIV/SIDA, CDC sustine utilizarea unui test rapid, aprobat de FDA anul trecut. Procedusa, care presupune recoltarea unei picaturi de sange din deget, poate duce la aflarea rezultatelor in cateva minute.



Acest test poate oferi raspunsul in 30 de minute, in timp ce pacientul este prezent. Numerosi responsabili medicali renuntau la realizarea acestor examene inainte vreme, din cauza ca procedeul era complicat si dura pana la o saptamana, iar pacientii deseori nu mai veneau dupa rezultate.



Oficiali din domeniul Sanatatii au declarat ca testul pentru identificarea virusului HIV este un prim pas pentru prevenirea unor noi infectii, intrucat studiile au aratat ca cei contaminati de regula iau masuri pentru a nu provoca noi imbolnaviri.(A.B.)


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO