Companii

Testarea anticorpilor după vaccinare a intrat pe lista jucătorilor din piaţa medicală privată, iar preţurile variază între 120 şi 200 lei pe test

Testarea anticorpilor după vaccinare a intrat pe lista...

Autor: Georgiana Mihalache

27.03.2021, 10:21 15547

♦ Testele pentru anticorpii de după vaccinarea împotriva COVID-19 pot fi făcute la 7-10 zile după rapel, indiferent de tipul vaccinului făcut de pacient ♦ Testul indică dacă o persoană a făcut sau nu anticorpi după vaccinare.

Testele neutralizante, care determină prezenţa anticorpilor anti-spike după vaccinarea împotriva COVID-19 au început să intre în lista de servicii oferite de marile clinici şi reţele private de sănătate, iar preţurile variază între 120 lei şi 200 lei.

La mai bine de două luni de la debutul campaniei de vaccinare, după ce 1,5 milioane de români au fost imunizaţi – cei din categoriile 1 şi 2, cererea pentru teste care să determine nivelul anticorpilor este în creştere.  „Este o testare imunologică specifică imunităţii dobândite în urma vaccinului anti- Covid, este o solicitare în creştere, dar nu este atât de dominantă. Sperăm să se îmbunătăţească pentru că oamenii vor căuta să măsoare nivelul de imunitate şi de anticorpi pe care îl au în organism”, a spus pentru ZF Laurenţiu Luca, directorul general al Synevo România, cea mai mare reţea de laboratoare şi centre de recoltare din ţară, parte a grupului suedez Medicover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO