Companii

Terwa România şi-a bugetat afaceri mai mari cu 23%

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2011, 00:00 216

Terwa România, producător de componente metalice pentru industria auto şi cea a construcţiilor, deţinută de grupul de investiţii olandez Standard Investment, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de circa 8 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul trecut.

Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu afaceri totale de circa 6,5 mil. euro. Compania activează în diferite sectoare industriale precum construcţii (elemente prefabricate din beton şi elemente adaptate cerinţelor specifice de pe şantiere), produce componente pentru trailere, sisteme şi componente pentru industria auto.

"Odată cu îmbunătăţirea condiţiilor economice, vânzările se află pe un trend ascendent în toate sectoarele noastre de activitate", a declarat pentru ZF Transilvania Michiel Som, general manager Terwa România. Terwa a finalizat recent o investiţie într-o nouă fabrică, în localitatea Cristian, judeţul Braşov, cu o suprafaţă de 4.500 mp, această unitate fiind de două ori mai mare decât locaţia anterioară, potrivit reprezentanţilor companiei.

Oficialii companiei spun că investiţiile în echipamente şi instalaţii realizate până în prezent ajung la circa 850.000 de euro, iar până la finalul anului sunt bugetate alte investiţii în valoare de 350.000 de euro în utilaje. Pentru anul 2012 compania intenţionează să continue investiţiile în maşini şi în dezvoltarea tehnologiei. "Am activat pe o piaţă relativ stabilă în 2010. Principala provocare a fost transformarea puternicelor fluctuaţii ale preţului materiei prime, oţelul, în preţuri ale produselor finale acceptate de către clienţi", a afirmat general managerul Terwa România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO