Companii

Tendinţe şi perspective pe piaţa de M&A. Fondurile de investiţii caută ţinte de achiziţii, iar băncile sunt dispuse să finanţeze tranzacţii chiar dacă există încă incertitudine în mediul de business

Tendinţe şi perspective pe piaţa de M&A. Fondurile de...

Autor: Cristina Roşca

13.03.2021, 10:37 338

♦ Piaţa de M&A a resimţit impactul pandemiei de Covid-19, mai ales în primele luni, în care nivelul de incertitudine şi de teamă era foarte ridicat ♦ În a doua parte a lui 2020 s-au parafat multe deal-uri, iar interesul investitorilor rămâne ridicat şi pentru acest an.

Fondurile de investiţii vor continua să caute ţinte pentru achiziţii chiar dacă perioada actuală marcată de incertitudine va continua. Băncile au bani şi sunt dispuse să finanţeze tranzacţii. Pandemia de Covid-19 a produs o serie de schimbări ireversibile în business, cum ar fi importanţa tehnologiei, însă sunt alte lucruri care vor reveni la normal. Acestea sunt câteva dintre concluziile webinarului pe teme de M&A organizat de Legal 500 şi de casa de avocatură Filip & Company la care au participat specialişti din domeniu. „Cred că acum – după un an de pandemie – ştim mai bine unde suntem. Totuşi, trebuie să recunoaştem că situaţia e dinamică şi zilnic apar ştiri despre noi tulpini sau lockdownuri. Situaţia e volatilă încă, e dificil să spunem că ştim sigur ce va fi în 6, 12 sau 24 de luni. Faţă de aprilie clar stăm mai bine, avem deja experienţă legat de cum evoluează businessurile în lockdown şi după”, spune Berke Biricik, principal în cadrul Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori financiari din România.

Executivul recunoaşte că 2020 a fost un an dificil pentru toată lumea. El adaugă însă că acum există optimism legat de vaccin, ce permite lumii să vadă luminiţa de la capătul tunelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO