Companii

Tendinţe 2017. Marii jucători din piaţa serviciilor medicale private continuă investiţiile şi analizează piaţa pentru noi tranzacţii

Tendinţe 2017. Marii jucători din piaţa serviciilor...

Autor: Georgiana Mihalache

04.01.2017, 00:06 1035

Jucătorii din piaţa serviciilor medicale private mizează şi anul acesta pe extindere şi pe achiziţii, urmând trendul din anul precedent şi bugetând o sumă cel puţin la fel de mare ca până acum pentru investiţii. Păstrarea taxei clawback, dar şi scăderea preţului medicamentelor vor reprezenta însă provocările companiilor din sectorul farma.

Piaţa serviciilor medicale private va rămâne în con­tinuare „scena” marilor tranzacţii. După achiziţiile din piaţa medicală privată din 2016, un an al extinderii atât pentru marii operatori care au cumpărat clinici în diferite oraşe ale ţării, cât şi pentru afacerile care au realizat investiţii anul trecut după o perioadă de stagnare, 2017 se anunţă un an la fel de agitat. Reprezentanţii celor mai mari spitale private se aşteaptă ca piaţa să se consolideze în urma achiziţiilor, lucru care îi va face pe jucătorii mici să iasă de pe piaţă sau să parieze pe servicii nişate.

 

Listarea MedLife la bursă deschide drumul pentru companiile din sectorul medical privat. MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private, a încheiat la finalul anului trecut procedura de listare la bursă după ce informaţii privind această „mişcare“ au apărut încă din 2015. MedLife este prima companie din piaţa medicală privată care s-a listat, fiind şi cea mai mare ofertă publică iniţială de listare a unei companii private din istoria BVB, deschizând astfel drumul pentru ceilalţi jucători din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO