Companii

Tender face hotel de 5 stele în locul unei vile a lui Ceauşescu

Tender face hotel de 5 stele în locul unei vile a lui Ceauşescu
14.06.2010, 23:36 126

Omul de afaceri Ovidiu Tender (desen), care rulează anualafaceri de 250 mil. dolari în energie, agricultură, turism sautelecomunicaţii, vrea să deschidă un hotel de cinci stele în Timiş,pe care urmează să îl afilieze la reţeaua internaţională Hilton, înurma unei investiţii de 24 mil. euro.

"Banii pentru această investiţie, aproximativ 24 mil. euro, vorproveni atât din credite bancare, cât şi din surse proprii.Parteneriatul cu Hilton se întinde pe o perioadă de 20 de ani şi vaaduce oraşului primul hotel de cinci stele, situat într-o zonăfoarte bună a Timişoarei. De asemenea, Hilton se va ocupa demanagementul hotelului. Conform estimărilor noastre, construcţia seva finaliza în 2013 şi va avea 160 de camere", a declarat pentru ZFOvidiu Tender.

Clădirea de la care urmează să pornească noua construcţie a fostîn perioada comunistă locuinţă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu,iar până acum câţiva ani a funcţionat tot în industriaospitalităţii sub brandul Hotel Internaţional, având o capacitatede 12 camere. În 2003, Tender s-a asociat cu Consiliul JudeţeanTimiş, pentru a dezvolta şi moderniza hotelul Internaţional prinintermediul companiei Inter Center Service, dar până în momentul încare Hilton a făcut oferta de parteneriat, intenţia omului deafaceri a rămas la stadiul de proiect. Deocamdată propunerea Hiltonse află pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean, demarareaconstrucţiei ţinând în mod special de avizul favorabil aşteptat dinpartea Consiliului, care are o participaţie de 45% în companiaInter Center Service, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Reprezentanţii Hilton nu au furnizat informaţii pe margineaacestui parteneriat până la închiderea ediţiei.

"Cred că era nevoie de un astfel de hotel, mai ales prin prismafaptului că oraşul s-a dezvoltat economic foarte mult în ultimiiani", spune Tender, care deţine 54% din acţiunile companiei care vaextinde hotelul.

Omul de afaceri nu este la prima mutare în industria hotelieră.La jumătatea anului trecut, Tender, care controlează companiaProspecţiuni, a vândut hotelul Covasna din Neptun, tot prinintermediul Inter Center Service, lui Niculae şi Ion Duşu dinConstanţa, pentru 1,2 mil. euro (5,2 mil. lei).

Compania Inter Center Service a înregistrat în 2008 o cifră deafaceri de 70.000 de euro, un profit de peste 18.000 de euro şiavea 20 de angajaţi, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Tender administrează hoteluri în Serbia, Grecia sau România prinintermediul unor companii ca Banja Vrujci sau Novi Palas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO