Companii

De ce se tem managerii: lipsa forţei de muncă şi creşterea preţului materiei prime sunt cele mai mari îngrijorări. Scăderea vânzărilor, evoluţia pandemiei, creşterea preţurilor la energie se numără şi ele printre temerile identificate de managerii români în perioada următoare

De ce se tem managerii: lipsa forţei de muncă şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2021, 17:00 498

Lipsa forţei de muncă şi creşterea preţului materiei prime sunt cele mai mari două temeri ale antreprenorilor şi managerilor români în acest moment, într-o perioadă în care pandemia îşi face simţite efectele tot mai mult în economie.

Scăderea vânzărilor, evoluţia pandemiei, creşterea preţurilor la energie se numără şi ele printre îngrijorări. Acestea sunt rezultatele celui mai recent chestionar Confidex, realizat de Impetum Group.

„Comparativ cu ediţiile anterioare ale studiului, au apărut modificări în ierarhia dificultăţilor cu care companiile se confruntă. Pentru prima dată, pe primul loc în topul dificultăţilor este lipsa forţei de muncă. De asemenea, dacă am cumula creşterea preţului la utilităţi, creşterea costului cu materia primă, dificultatea de aprovizionare cu materie primă, am putea considera această categorie ca fiind una dintre cele mai importante cu care se confruntă managerii în prezent“, spun reprezentanţii Confidex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO