Companii

Telenovela de la Tarom continuă: transporturile au numit pe neaşteptate un nou consiliu de administraţie. Dan Pascariu, fostul preşedinte al CA: Îi dau în judecată

Telenovela de la Tarom continuă: transporturile au numit...

Autor: Mirabela Tiron

05.11.2013, 00:06 239
Ministerul Transporturilor, acţionarul Tarom, la care a fost instituit management privat în noiembrie anul trecut, a revocat consiliul de administraţie al companiei de stat şi a numit un altul, după ce timp de un an de zile Dan Pascariu, preşedintele consiliului, şi Christian Heinzmann, directorul general, şi-au spălat rufele în public punând sub semnul întrebării eficienţa şi chiar rostul unui management privat văzut ca o soluţie de redresare nu doar a acestei companii, ci a tuturor societăţilor de stat.
 
„Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi man­datul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an. (...) Se consideră că afirmaţiile din presă ale membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei“, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, citată de Mediafax. Ea a mai spus că Transporturile nu au o poziţie pro sau una contra asupra mandatului lui Heinzmann şi că se va face o evaluare de către noul CA, obiectivul fiind ca Tarom să intre în parametri normali.
 
Din consiliul de administraţie al Tarom făceau parte bancherul Dan Pascariu (preşedintele consiliului), fostul astro­naut Dumitru Prunariu, Va­lentin Macec, fost consilier al lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al transporturilor, Ciprian Ladunca, director financiar şi vicepreşedinte al Metlife Alico România, omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage. În urmă cu câteva zile Nicolae Demetriade, unul dintre reprezentanţii CA-ului Tarom şi director executiv, şi-a dat demisia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO