Companii

Teia Sponte, omul lui Becali, a făcut profit de 121 mil. lei prin firma Bimob EU

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.06.2017, 00:07 28107

Compania Bimob EU, deţinută integral de omul de afaceri Teia Sponte, „omul de casă“ al lui Gigi Becali, a avut anul trecut profit de 121 mil. lei (27 mil. euro), un rezultat record, raportat la pierderile de minimum 200.000 de lei pe care le-a avut în anii anteriori. 

Compania lui Teia Sponte a vândut la începutul anului 2016 un teren de 47 de hectare în zona de nord a Capitalei către Vastint, divizia imobiliară a grupului suedez Inter Ikea, potrivit mai multor surse din piaţă. Tranzacţia a fost anunţată oficial de Vastint, care însă nu a precizat nici numele vânzătorului, nici valoarea tran­zacţiei. Surse din piaţă estimau atunci acordul la 50 de milioane de euro.

Câştigul de 121 mil. lei al Bimob EU în 2016 este comparabil cu cel înregistrat de Mega Image, cea mai extinsă reţea de magazine din Capitală.

Vastint a cumpărat terenul pentru a dezvolta un proiect mixt, predominant rezidenţial, după cum spunea anul trecut, după achiziţie.

În zona terenului se află facilităţi precum Băneasa Shopping City, pădurea Băneasa şi aeroportul Otopeni. De altfel, acolo există deja în desfăşurare un proiect care vizează dezvoltarea sectorului 1 şi a zonei Străuleşti, iar la sfârşitul lunii martie a acestui an a fost inaugurată staţia de metrou Străuleşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO