Companii

Tehnoton mizeaza pe usile metalice pentru marirea vånzarilor

01.06.2005, 18:53 28

Producatorul de electrocasnice Tehnoton Iasi, parte a grupului Omega-Tehnoton, a realizat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 85 mld. lei (2,3 milioane de euro, in scadere cu circa 12% fata de perioada similara a lui 2004, cånd vånzarile companiei s-au ridicat la 97 mld. lei (2,4 milioane de euro). In aceste conditii, societatea a obtinut un profit de 2,4 mld. lei (65.000 de euro).

Ca si in 2004, in primul trimestru al lui 2005 rezultatele companiei reflecta scaderea usoara de pe piata electrocasnicelor, precum si concurenta din ce in ce mai puternica de pe aceasta piata.

Grupul Omega-Tehnoton realizeaza, prin intermediul celor zece companii pe care le cuprinde, echipamente electronice, aragazuri, masini de spalat, canapele de lux, tåmplarie de aluminiu, sau aparate de aer conditionat. Produsele electrocasnice fabricate de Tehnoton se adreseaza segmentului de piata cu venituri mici si mijlocii. Tehnoton este unul din principalii trei producatori de aragazuri din Romånia.

In 2004, Tehnoton a inceput productia de usi metalice, profitånd de oportunitatile ridicate oferite de aceasta piata.

a??Anul trecut am inceput productia de usi metalice, incercånd sa exploatam la maximum capacitatile de productie disponibile, si am avut succes pe aceasta piata. In acest moment facem fata cu greu comenzilor primite din partea clientilora??, a precizat Mihaela Berneaga, directorul de marketing al societatii iesene.

Pentru acest an, Tehnoton estimeaza o crestere cu peste 40% a vånzarilor, påna la 600 mld. lei (16,2 milioane de euro). Societatea a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 415 mld. lei (10,2 milioane de euro) si un profit net de 6,6 mld. lei (163.000 de euro).

Actiunile Tehnoton sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulåndu-se la pretul de 1.590 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 1,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO