Companii

Tarom si Blue Air continua ofensiva preturilor mici

28.10.2009, 00:00 31

Compania aeriana de stat Tarom, cel mai mare jucator pe piataaeriana romaneasca, a pus in vanzare 800 de bilete la pretul de 9euro catre Lyon si Zurich, pretul cu taxele de aeroport ajungandinsa la 114, respectiv 108 euro, potrivit reprezentantilorcompaniei.

Tarom, care a inregistrat de la inceputul anului scaderi depeste 10% ale numarului de pasageri transportati si un grad deocupare in jurul a 55%, se afla astfel la a treia incercare de aatrage pasageri prin preturi mici, dupa "oferta: biletelor de 50 deeuro (fara taxe) lansata in primavara pe mai multe destinatiiexterne, respectiv bilete de 20 de euro catre Cluj-Napoca.

Toate aceste bilete variaza in functie de locurile disponibilesi incarcatura curselor, iar reprezentantii Tarom nu precizeazaponderea acestor bilete in numarul total. Compania de stat a avutin primele sase luni pierderi de 10,6 mil. euro.

"Incepand de astazi si pana pe 13 decembrie anul acesta suntpuse in vanzare bilete dus-intors la tariful de 9 euro (la care sevor adauga taxele de aeroport - n.r.) catre 14 destinatii externeoperate cu avioane proprii in cadrul unei promotii", spunreprezentantii Tarom.

In mod obisnuit pretul unui bilet de avion pentru un zbor Taromdus-intors pe Bucuresti-Lyon depaseste 240 de euro, potrivitdatelor de pe site-ul companiei. Spre comparatie, pretul unui biletde avion dus-intors pe cursa Bucuresti-Lyon, operata de companialow-cost Blue Air, este de 230 euro.

Si compania low-cost Blue Air, cu afaceri de 115 milioane deeuro anul trecut, a pus, de asemenea, in vanzare bilete de avion lapreturi reduse, insa catre destinatii din Grecia si Cipru. Astfel,in perioada 30 octombrie-30 noiembrie se poate zbura pe ruteleBucuresti-Salonic, Bucuresti-Larnaca, Bucuresti-Paphos,Salonic-Londra si Salonic-Paphos cu bilete la 39 de euro, cu taxeincluse, potrivit lui Adrian Ionascu, directorul general alcompaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO