Companii

Tarom pierde suprematia in lupta cu low-cost-ul

Tarom pierde suprematia in lupta cu low-cost-ul
21.05.2010, 14:56 39

Intr-un top care nu include companiile low-cost, TAROM, AirFrance-KLM si Lufthansa ar reprezenta top 3. Insa 2009 a aratat cazborurile low-cost nu mai pot fi excluse din clasamente.

Anul crizei a fost si anul in care TAROM a pierdut suprematia inceea ce priveste numarul de pasageri transportati, dupa ce a conduspiata aeriana locala inca de la infiintare. E drept, a pierdut lamustata - in raportarile initiale, TAROM vorbea de 1,72 milioane depasageri pentru 2009, dar la raportarea finala numaratoarea s-aoprit la 1,70 milioane de pasageri.


Locul intai in ceea ce priveste numarul de pasageri transportati nui-a fost luat insa de Lufthansa sau de Air France-KLM, careameninta de mult timp pozitia TAROM pe piata. Cele doua companii aufost destul de agresive in ultimul an - Air France-KLM a fuzionatsi la nivel local si a incercat sa extinda cat mai mult oferta, iarLufthansa a introdus rute noi, dar a si integrat operatiunile Swiss(urmand sa le integreze si pe cele ale Austrian).

Cititi mai multe despre topul companiilor aeriene inBUSINESS Magazin.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO