Companii

Tarom, 2,4 milioane de pasageri în 2015; un avans de doar 2,5%

Tarom, 2,4 milioane de pasageri în 2015; un avans de...

Autor: Mădălina Panaete

08.02.2016, 00:06 443
Compania de stat Tarom, al doilea cel mai mare transportator ae­rian după volumul traficului, a înre­gistrat anul trecut 2,39 milioa­ne de pasageri, în creştere cu 2,5% faţă de anul precedent, conform in­for­maţiilor furnizate de ope­rator.
 
Cu acest rezultat, compania se păstrează în faţa companiei Blue Air, controlată de antreprenori locali, dar cu mai bine de un milion de pasageri în spatele lide­rului Wizz Air, care a transportat anul trecut pe rutele din şi spre România 4,5 milioane de turişti.
 
Într-o perioadă în care ope­ratorii aerieni low-cost şi-au întors privirea către România pentru a-şi creşte businessurile, activitatea Tarom este din ce în ce mai încercată de prurile mici şi de rutele noi deschise de actia.
 
Până anul trecut, compania de stat a deţinut monopolul pe zbo­ru­ri­le interne, unde transportă anual peste jumătate de milion de pasa­geri, conform estimărilor ZF. Ini­ţial, a intrat în acest segment Blue Air cu zboruri pe ruta Bucureşti - Iaşi şi retur. Ulterior, Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Eu­ropa, a anunţat că intră din noiem­brie 2016 cu zbo­ruri pe ruta Bucureşti - Timişoara şi retur. De altfel, această rută este una dintre cele mai importante între cele inter­ne pentru Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO