Companii

Care este tariful intervenţiilor medicale la Sanador? Doar 10 intervenţii din 150 contractate cu Casa de Asigurări sunt sub 1.000 de euro. Dintre operatorii mari, doar Sanador şi Medicover au publicat tarifele până în prezent

ANALIZĂ ZF

Care este tariful intervenţiilor medicale la Sanador?...

Autor: Georgiana Mihalache

29.08.2021, 11:17 9557

♦ Spitalul Sanador a publicat pe site-ul propriu lista cu tarifele intervenţiilor medicale, nivelul decontat de Casa de Asigurări şi contribuţia pacientului din buzunarul propriu, peste decontarea de la stat ♦ Toate spitalele private au obligaţia să publice această listă.

Majoritatea tarifelor cal­culate de Spita­lul Sanador, al pa­tru­lea jucător din pia­ţa de să­nă­tate pri­vată, pentru in­ter­venţiile medi­ca­le trec de 1.000 de euro, potrivit listei pu­­blicate de unitatea medicală în urma intrării în vigoare a legii con­tribuţiei personale.

Diferenţele dintre tariful prac­ti­cat de Sanador şi ce decontează Casa sunt de ordinul zecilor de mii de lei. De exemplu, o intervenţie la ni­velul sto­macului pentru care Sanador per­cepe un tarif de 47.000 lei este decon­tată doar în valoare de 7.000 lei de stat.

Ziarul Financiar a analizat lista pu­blicată de operatorul medical care include 147 de intervenţii medicale. Operatorii privaţi din piaţa medicală tre­buie să publice lista cu tarifele per­ce­pute, nivelul decontat de la Casa de Asigurări şi cât îi mai revine pa­cientului să plătească după ce se scade ni­velul decontării, în cazul în care acesta vine cu bilet de trimitere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO