Companii

Tariceanu a investit 700.000 de euro intr-un centru Harley-Davidson

17.12.2009, 23:10 147

Compania Harley-Davidson Bucuresti a investit 700.000 de eurointr-un showroom si un service pentru marca americana demotociclete, centru situat in zona Baneasa din Capitala, urmand cain ianuarie sa mai deschida un magazin in Constanta, investitiafiind estimata la 100.000 de euro.

Compania Harley-Davidson Bucuresti este detinuta de AutomotiveTrading Services, dealer Citroën, detinut de catre BogdanBucurescu, directorul companiei, si de fostul prim-ministru CalinPopescu-Tariceanu.

Noul sediu central al Harley-Davidson pe plan local, localizatin vecinatatea showroom-ului Citroën din cartierul Baneasa, are osuprafata de 700 de metri patrati si include pe langa suprafataexpozitionala si un service specializat pentru marca americana demotociclete. Cladirea include si Harley-Davidson Store, carecomercializeaza imbracaminte si accesorii moto.

"Avem intentia sa ne extindem si spre zona de vest a tarii, dardeocamdata, pentru 2010 mai avem in plan doar Constanta", adeclarat Bogdan Bucurescu, director general al Harley-DavidsonBucuresti.

Compania a comercializat in acest an 40 de motociclete, inscadere cu 40% fata de 2008. Reprezentantii companiei au declaratca o treime din veniturile anuale provin din activitatilepost-vanzare.

"Conform anticiparilor, nu exista posibilitatea unei reveniri apietei in 2010, asa ca ne asteptam ca vanzarile sa fie in linie cucele de anul acesta", a spus Bucurescu.

El a mentionat ca in primele 9 luni ale anului vanzarile demotociclete s-au redus cu 60%, iar in cazul motocicletelor cu ocilindree de peste 650 cmc, unde este incadrata marcaHarley-Davidson, vanzarile au scazut cu 75%. "Avem in continuarevizitatori si clienti, chiar daca nu mai sunt aceleasi vanzari.Gama Sportster (entry level - n.red.) s-a vandut cel mai bine anulacesta, spre deosebire de anul trecut cand avem cereri pentru ogama cu un pret mai ridicat. E greu sa mai faci planuri acum,pentru ca afacerile depind de cum va evolua intreaga economie", aspus Bucurescu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in Romaniaerau anul trecut 0,9 motociclete la 100 de gospodarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO