Companii

Szanto, doi fraţi din Bihor au deschis o carmangerie în urmă cu două decenii, iar acum vând 2,5 tone de produse lunar

În medie preţul unui produs din Carmageria Szanto este de 35 de lei/kg

În medie preţul unui produs din Carmageria Szanto este de 35 de lei/kg

Autor: Florentina Niţu

18.11.2018, 00:05 7815

Fraţii Szanto din judeţul Bihor au pus pe picioare compania Carlos Prodimpex SRL, în 1992, după ce Karoly Szanto a rămas fără loc de muncă odată cu căderea comunismului, când compania la care lucra, Coop Consum, a fost închisă. Astfel, a înfiinţat un abator şi o măcelărie, prin care comercializa produse din carne, aprovizionându-se cu materie primă de la furnizori din zonă. La scurt timp, s-a alăturat afacerii şi fratele său , Geza Szanto, continuând tradiţia lăsată de tatăl lor, care a fost măcelar.

„Am îndrăgit meseria de măcelar încă de mic copil, învăţând pas cu pas de la tatăl meu, care avea o mică măcelărie la casa părintească din Sălacea. Am continuat apoi şcoala profesională de industie a cărnii, ulterior am lucrat în domeniu, unde mi-am îmbunătăţit cunoştinţele şi tehnicile meseriei de măcelar. După căderea comunismului mi-am pierdut locul de muncă şi am înfiinţat firma Carlos Prodimpex SRL, prin care am început să comercializez şuncă şi cârnaţi“, povesteşte Karoly Szanto, cofondatorul companiei Carlos Prodimpex SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO