Companii

Syngenta Agro, unul dintre principalii producători de seminţe certificate din România, s-a apropiat de 550 mil. lei în 2020, plus 5%

Syngenta Agro, unul dintre principalii producători de...

Autor: Florentina Niţu

07.07.2021, 18:30 173

♦ Anul acesta, compania va investi în dezvoltarea şi lansarea platformelor digitale şi a soluţiilor/aplicaţiilor digitale pentru eficientizarea activităţii şi productivităţii fermelor din România, dar şi în programe de educaţie şi pregătire profesională a fermierilor din România.

Syngenta Agro, filiala locală a pro­ducătorului mondial de seminţe şi articole pentru protecţia plantelor, Syngenta AG, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 543 de  milioane de lei (circa 110 milioane de euro), în creştere cu peste 5% faţă de anul pre­cedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Syngenta se află în top trei cei mai mari producători de seminţe certificate din Ro­mânia, concurând cu DuPont Pioneer şi Monsanto, iar profitul companiei a crescut anul trecut de 2,5 ori până la 7 milioane de lei, potrivit datelor publice. Cel mai mare profit a fost realizat în 2019, de circa 9,5 mi­lioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO