Companii

Synergy Construct: Vrem să construim spitale de stat, dar nimic nu se concretizează

Synergy Construct: Vrem să construim spitale de stat,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.06.2021, 07:00 250

Compania de construcţii Synergy Construct, deţinută de doi acţionari de origine turcă, se orientează către proiecte publice şi spune că ar putea să ridice de exemplu spitale, unde are deja experienţă, însă investiţiile locale în astfel de proiecte stagnează.

„Avem experienţă în construirea de spitale şi am vrea să continuăm chiar şi în proiecte publice, dar nu am reuşit. Am participat la licitaţii, dar momentan nimic nu s-a concretizat“, spune Huseyin Karali, acţionar la Synergy Construct.

Compania a fost responsabilă de construcţia centrului medical Enayati Medical Center (numit iniţial Revera Medical City), un contract semnat la jumătatea anului 2018. Investiţia a fost de 60 mil. euro şi a fost făcută de grupul Enayati, controlat de medicul Wargha Enayati, cel care a pus bazele reţelei Regina Maria în urmă cu mai bine de 20 de ani, şi de grupul italian Monza.

Synergy Construct a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 328 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul realizat a fost mai mult decât triplu faţă de 2019, situându-se la 58,6 mi. lei.

Compania a angajat de asemenea aproape 100 de oameni noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO