Companii

Surpriză: Carrefour a recrutat ca să dezvolte platforma Bringo pe fostul country manager al Uber Eats, Ioana Ilie-Dobre

Ioana Ilie-Dobre

Ioana Ilie-Dobre

Autor: Cristina Roşca

16.10.2020, 00:07 1604

Grupul francez Carrefour, activ pe plan local în online cu platforma de li­vrări Bringo şi cu un magazin propriu în mediul virtual, a recrutat-o pe Ioana Ilie-Dobre, fostul coun­try manager al Uber Eats. În această vară com­pania Uber Eats a decis să iasă de pe piaţa din Ro­mâ­nia şi dintr-o serie de alte ţări.

Ioana Ilie-Dobre se va ocupa de dez­voltarea platfor­mei de livrări Bringo, pre­zentă acum în 36 de oraşe din ţară. France­zii de la Carrefour au şi maga­zinul online propriu.

Ioana Ilie-Dobre a lucrat pentru Uber Eats din noiembrie 2018, prima dată ca head of marketing, iar apoi a con­dus businessul. Anterior a lucrat cir­ca şase ani în Procter & Gamble, ul­ti­mele poziţii fiind în zona de eBusiness, deci online. Ea a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, cu un master tot în cadrul aceleiaşi universităţi. Totodată, executivul a absolvit un program la Harvard Business School.

„Noi suntem lideri pe online între jucătorii din comerţul alimentar şi vrem să creştem volumele, păstrând totuşi componen­ta umană a busines­su­lui. Pentru a dezvolta această zonă am nu­mit-o mana­ging director al Bringo pe Ioana Dobre, fostul country ma­na­ger al Uber Eats“, a spus Jean Richard de Latour (39 de ani), executivul francez care conduce de un an operaţiunile lo­cale ale Carrefour în România.

Carrefour nu oferă informaţii pri­vind vânzările din online, dar la nivel de grup francezii au afaceri anuale de peste 11,5 mld. lei. Gigantul are 360 de ma­gazine offline sub mai multe for­mate, dar şi operaţiuni online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO