Companii

Supravietuirea magazinelor PIC, la mana furnizorilor: Daca nu reiau livrarile, vom fi nevoiti sa inchidem”, spune Ilie Penescu

Supravietuirea magazinelor PIC, la mana furnizorilor: Daca nu reiau livrarile, vom fi nevoiti sa inchidem”, spune Ilie Penescu

Ilie Penescu, unul dintre actionarii grupului PIC: Luam in calcul si vanzarea fabricilor de ambalare a zaharului si a uleiului. Am renunta la tot ce se poate vinde pentru a face rost de lichiditati, dar in conditiile actuale din piata nu gasim cumparatori.

17.12.2009, 00:00 99

"Totul depinde de furnizori: daca nu vor relua livrarile catrehipermarketurile din Pitesti si Craiova, vom fi nevoiti sa leinchidem. Pe rafturile de electronice nu mai sunt produse in acestmoment, ceea ce ne afecteaza traficul de clienti. Acum ne maiaprovizionam doar cu plata pe loc a marfurilor, dar vrem sa reluamaprovizionarea cu termene normale de plata", a declarat IliePenescu.

Si businessul din productie al fratilor Penescu si firma deconstructii pe care acestia o detin in Pitesti sunt acum ininsolventa, fiind integrate, alaturi de reteaua de hipermarketuri,in grupul PIC SA.

PICare datorii de aproximativ 60 mil. euro la banci, furnizori si altiparteneri de afaceri, potrivit datelor furnizate anterior decompanie. In urma cu doi ani, cele mai mari active detinute la acelmoment de grup, patru hipermarketuri cu galerii comerciale, erauevaluate la 70-80 mil. euro, doua dintre acestea fiind aduse caaport la capitalul social. Grupul inca incearca de mai multe lunisa-si vanda activele pentru a face rost de lichiditati, iar IliePenescu spune ca in ultimul timp mai multe fonduri de investitiis-au aratat interesate de preluarea spatiilor magazinelor PIC.

"Luam in calcul si vanzarea fabricilor de ambalare a zaharuluisi a uleiului. Am renunta la tot ce se poate vinde pentru a facerost de lichiditati, dar in conditiile actuale din piata nu gasimcumparatori", a mai spus Penescu.

Ce spun furnizorii

"Am intrerupt colaborarea cu PIC in luna martie, iar in acestmoment reteaua mai are datorii catre compania noastra. Pana lastingerea acestora nu intentionam sa reluam colaborarea", audeclarat pentru ZF reprezentantii producatorului de dulciuriSupreme Group, producatorul ciocolatei Primola.

Si directorul comercial al Alexandrion Group, Gyuri Eperjessy, aafirmat ca producatorul va relua livrarea catre PIC daca acesta isiachita datoria acumulata.

"Noi am propus retelei PIC o solutie pentru reluarea livrarilorin conditiile acordarii unor garantii ca ne vom primi banii pemarfa, dar nu am primit inca un raspuns de la ei", au spus larandul lor reprezentantii Top Brands Distribution, al doilea maredistribuitor de bunuri de larg consum de pe piata.

Inainte de a solicita intrarea in insolventa a grupului cuafaceri de 150 mil. euro in 2008, fratii Penescu au incercatreorganizarea businessului si vanzarea activelor imobiliare aleretelei.

In acest moment grupul mai are operationale doua din cele cincihipermarketuri PIC.

Penescu: Discutiile de vanzare a unor active catre BancaGreciei au picat dupa arestarea fratelui meu

"Ne-a lovit criza economica si peste asta s-a suprapus siarestarea fratelui meu. Dupa ce a fost arestat, Banca Greciei(National Bank of Greece - n. red.), cu care eram in discutiipentru vanzarea activelor retelei prin sell and lease back, aintrerupt legatura cu noi", a afirmat Penescu. Reprezentantii NBGLeasing Romania, divizia locala de leasing a National Bank ofGreece, nu au comentat pe acest subiect pana la inchiderea editiei.Cornel Penescu, care detine si clubul de fotbal FC Arges, a fostarestat in luna aprilie a acestui an, fiind acuzat de mituirea unorarbitrii. Intr-un alt dosar aflat acum in instanta el este acuzatde procurorii anticoruptie ca ar fi dat mita pentru un controlsuperficial legat de respectarea Codului muncii la PIC SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO