Companii

Suedezii de la Trelleborg au vândut cu 12% mai mult

Suedezii de la Trelleborg au vândut cu 12% mai mult

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2011, 00:00 237

Producătorul de componente pentru industria auto Trelleborg Automotive Dej a ajuns anul trecut la un business de peste 116,8 mil. lei (27,9 mil. euro), mai mult cu 12% faţă de rezultatele obţinute în exerciţiul financiar anterior, conform site-ului Ministerului Finanţelor. În 2010 compania a revenit pe profit, cu un câştig net de circa 4,8 mil. lei (peste 1,1 mil. euro) după ce în anul anterior suedezii au consemnat o pierdere de circa 4.9 mil. lei (1,2 mil. euro).

Compania Trelleborg Automotive este membră a grupului suedez de componente auto Trelleborg Automotive AB, care a inaugurat în urmă cu cinci ani prima fabrică din ţară la Dej, judeţul Cluj. Anul trecut, circa 70% din vânzările companiei mergeau la export, principalii clienţi fiind BMW, VW, Ford, Nissan, PSA, Dacia şi Renault, potrivit unor informaţii anterioare oferite de conducerea companiei.

Numărul mediu de angajaţi ai Trelleborg Automotive Dej a ajuns anul trecut la 204 persoane. Suedezii au investit în unitatea de producţie situată în parcul industrial Arc Parc din Dej peste 10 mil. euro, aici realizându-se motoare şi sisteme de montare şasiuri, sisteme antivibraţie, componente ale sistemelor de frânare şi de evacuare, precum şi elemente de caroserie. Trelleborg Automotive deţine la Dej circa două hectare din parcul industrial Arc Parc, care are o suprafaţă totală de 40,18 hectare. Grupul suedez Trelleborg are peste 20.000 de angajaţi în 40 de ţări, iar vânzările anuale se cifrează la circa 2,5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO