Companii

Suedezii de la Medicover raportează în S1/2019 venituri de 59 mil. euro, plus 40%, pentru piaţa din România. „Am avut un număr record de pacienţi în toate ariile de business.“

Adrian Peake, director general Medicover România

Adrian Peake, director general Medicover România

Autor: Cristina Bellu

29.07.2019, 12:06 461

Grupul suedez Medicover, prezent în România cu divizia medicală Medicover şi cu cea de laboratoare Synevo, a raportat afaceri de 59,3 milioane de euro în primele şase luni din 2019, echivalentul unei creşteri 40,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor, după Polonia şi Germania, cu 14,7% din câştigurile totale ale companiei.

Pe divizii, serviciile medicale din România au generat venituri cu 83,8% mai mari, până la 29,4 mil. euro, evoluţia fiind impulsionată de achiziţiile realizate anul trecut, când compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei şi Centrul Medical Academica din Bucureşti.

„Veniturile din segmentul de Servicii Medicale din România au înregistrat o creştere puternică în prima jumătate a anului. Am avut un număr record de pacienţi în toate ariile de business. (...) Vom continua să investim pentru a oferi pacienţilor cea mai bună experienţă, punând accent pe digitalizarea serviciilor. Am lansat deja şi vom continua să implementăm în clinicile noastre servicii precum e-Recepţie sau Medicover Express”, spune Adrian Peake, director general Medicover România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO