Companii

Suedezii de la Medicover au cumpărat spitalul de recuperare Polaris din Cluj de la familia Socea

Polaris se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi are 180 de paturi. Investiţia iniţială în deschiderea spitalului a fost de 10 milioane de euro.

Polaris se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi are 180 de paturi. Investiţia iniţială în deschiderea spitalului a fost de 10 milioane de euro.

Autor: Georgiana Mihalache

14.01.2022, 11:30 238

Spitalul Polaris a fost înfiinţat în 2015 de Tudor Socea, fiul antreprenorului Ioan Socea, unul dintre fondatorii Energobit, care livrează soluţii complete pentru proiecte energetice Încă de la înfiinţare, Polaris a mers doar pe pierdere.

Medicover România, al treilea jucător din piaţa privată de sănătate, a preluat spitalul Polaris Medical de lângă Cluj-Napoca, o unitate de 180 de paturi deschisă în 2015 pe nişa de recuperare medicală.

Polaris este rezultatul unei investiţii iniţiale de 10 milioane de euro, fiind controlat de Tudor Socea, fiul antreprenorului Ioan Socea, cunoscut pentru înfiinţarea grupului Energobit.

„Această tranzacţie ne permite consolidarea prezenţei în una dintre cele mai dinamice regiuni din ţară din punct de vedere economic. De asemenea, Clujul găzduieşte unul dintre cele mai importante centre universitare din ţară, Universitatea de Medicină şi Farmacie fiind o instituţie cheie în domeniu la nivel internaţional“, a transmis pentru ZF medicul Florinela Cîrstina, directorul general al Medicover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO