Companii

Suedezii de la Geveko ies din afacerea Plastidrum

Suedezii de la Geveko ies din afacerea Plastidrum

Autor: Ioan Dornescu, Anca Dumitrescu

01.12.2013, 20:07 397

Grupul suedez Geveko a anunţat la finalul săptămânii trecute că a cedat unei persoane fizice, Adrian Mugurel Teodorescu, participaţia de 90% deţinută la firma de marcaje rutiere Plastidrum, unde asociat cu o participaţie minoritară, de 10%, este CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Geveko a anunţat că a încheiat vineri un acord prin care participaţia de 90% deţinută la Plastidrum este transferată lui Teodorescu. Preţul acţiunilor a fost stabilit la un euro, iar acordul include garanţii de plată de 2,5 milioane de euro pe parcursul a doi ani. Plăţile sunt asigurate prin angajamente legate de activele fixe ale Plastidrum.

„Vânzarea Plastidrum SRL este faza finală a strategiei Geveko de concentrare pe operaţiunile de bază şi ne dă posibilitatea de a aplica programul de îmbunătăţire a profitabilităţii“, a declarat într-un comunicat directorul general executiv al Geveko, Goran Eklung.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO