Companii

Suedezii de la Autoliv au construit o fabrică de 20 mil. euro la Rovinari luând angajaţi disponibilizaţi de la CE Oltenia

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2019, 07:00 1533

Fabrica va pro­duce închi­zători pentru centurile de siguranţă auto.

ProducÂtorul de sisteme de si­guranţă auto Autoliv România, sub­si­diara locală a grupului suedez Auto­liv, a fina­lizat luna trecută o in­ves­ti­ţie de la zero de 20 mil. euro într-o fa­bri­că la Rovinari, judeţul Gorj, unde va pro­duce în­chi­zători pentru cen­tu­rile de siguranţă auto.

„În luna ianuarie a acestui an au fost de­ma­rate lucrările de con­struc­ţie la fabrica Autoliv de la Rovinari, iar lu­na tre­cută a fost inaugurată locaţia, dez­voltată pe un teren de peste 5 hec­ta­re. Am reuşit să atragem această in­vestiţie în Rovinari ba­zân­du-ne pe forţa de muncă exis­tentă în zonă, odată cu dispo­ni­bilizările masive fă­cute de Complexul Energetic Olte­nia“, a de­cla­rat pentru ZF Tran­silva­nia Robert Dorin Filip (33 de ani), prima­rul ora­şului Rovinari, cu o populaţie de apro­xi­mativ 13.500 de locuitori.

Până în prezent, în ca­drul fabricii de închi­zători pentru centurile de sigu­ran­ţă auto de la Rovi­nari au fost anga­jaţi aproxi­ma­tiv 400 de oameni, ur­mând ca numărul acestora să crească la 1.250 de persoane până la finalul anului viitor.

Autoliv mai deţine pe piaţa locală fa­brici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Băcău şi are afaceri de 4 mld. lei şi 10.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO