Companii

Şucu, Mobexpert: Ne aşteptăm la o creştere de 20% a afacerilor în acest an

Autor: Roana Rotaru

07.11.2016, 00:07 763

Dan Şucu, proprietarul Mobex­pert, unul dintre cele mai mari grupuri antreprenoriale din România, spune că anul acesta este cel mai bun de după criza economică din 2008 şi se aşteaptă ca vânzările să fie cu 20% mai mari faţă de anul precedent.

„Speranţa noastră este ca anul acesta să ajungem la 150 de milioane de euro“, a declarat Dan Şucu. În 2016, grupul Mob­ex­pert, din care fac parte 35 de companii, a avut afaceri de 128,5 mil. euro. Fiecare magazin, dar şi centrele de producţie din grup sunt operate de firme independente.

Antreprenorul român spune că prin­tre factorii care au dus la creşte­rea vânzărilor în ultimul an se nu­mă­ră creşterea salariilor, reduce­rea TVA, numărul mare de locuinţe noi li­vrate de dezvoltatori în marile ora­şe, scăderea do­bân­zilor bancare, dar şi inflaţia negativă.

„Din păcate pentru noi, când cli­entul îşi pierde opti­mismul că ziua de mâine va fi mai bună decât astăzi,  mo­bila este prima tăiată de pe lista de cumpărături şi este ultima adăugată înapoi pe listă. Acest lucru a făcut ca sec­torul nostru să fie ultimul care s-a re­poziţionat după criza economică şi ultimul care a început să beneficieze de sentimentul pozitiv din piaţă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO