Companii

Sucu, Mobexpert: Magazinul din Baneasa va deveni unitatea cu cele mai mari vanzari

Sucu, Mobexpert: Magazinul din Baneasa va deveni unitatea cu cele mai mari vanzari

Dan Sucu, presedintele Mobexpert: Speram ca magazinul din Sofia sa ma uimeasca, insa nu s-a intamplat acest lucru. Din punct de vedere al vanzarilor, este similar cu cel din Brasov, care are o pondere de cateva procente in total.

29.05.2008, 20:59 108

"Cred ca am fost prea conservatori in estimarile initiale, cu toate acestea nu am modificat targetul pentru intregul an (200 mil. euro - n.red). In industria mobilei nu se poate creste decat din colectii", a spus Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
In cadrul retelei de retail a grupului, magazinul din Baneasa a inregistrat vanzari mai mari cu 45% in perioada ianuarie-aprilie 2008, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"Magazinul din Baneasa a inregistrat cel mai mare ritm de crestere din toata reteaua si in curand va deveni si unitatea cu cele mai mari vanzari. In prezent aceasta este cea din Pipera, unde consemnam venituri semnificative pe segmentul de birou", a adaugat Sucu.
In zona comerciala Baneasa din Capitala, gigantul suedez IKEA a deschis in primavara anului 2007 un magazin, care a generat in primul an de functionare un rulaj de 90 mil. euro. Desi activeaza ambele in retailul de mobila, IKEA se adreseaza unui consumator cu venituri mai scazute, in timp ce Mobexpert tinteste clientii cu venituri medii si peste medie.
Mobexpert este prezent si pe piata bulgara, anul trecut inaugurand un magazin de mari dimensiuni la Sofia. Pana in 2011, compania si-a propus sa opereze 25 de hipermagazine in regiune, dintre care cinci in afara tarii.
"Speram ca magazinul din Sofia sa ma uimeasca, insa nu s-a intamplat acest lucru. Din punct de vedere al vanzarilor, este similar cu cel din Brasov, care are o pondere de cateva procente in total", a mai spus seful Mobexpert.
Exceptand magazinul din Sofia, Dan Sucu, spune ca oricum evolutia Mobexpert in primele patru luni ale acestui an "ar fi fost consistenta".
In aprilie, Mobexpert a deschis un magazin de 6.000 de metri patrati la Suceava, in cadrul unui parc comercial, printr-o investitie de 2,5 mil. euro. In iulie, grupul urmeaza sa mai deschida un magazin de dimensiuni similare la Pitesti, iar in ultimul trimestru al anului la Suceava. Programul de investitii pentru extindere este de 8 mil. euro in acest an.
Mobexpert a demarat anul trecut un proiect de relocare a activitatii de productie si logistica in noul parc industrial din Targu-Mures, situat la 15 kilometri de oras, investind in acest scop 28 mil. euro.
Etapa construirii platformei logistice a fost finalizata in luna mai, avand o suprafata de 12.000 de metri patrati si s-a intins pe o perioada de 12 luni.
In urmatoarea perioada urmeaza ca si fabricile ConfoMex si MuresMex sa devina operationale in noile spatii. Lucrarile ar putea fi finalizate in primul trimestru al anului viitor.
In legatura cu terenul pe care au fost situate fabricile, Sucu spune ca sunt discutii de vanzare cu o firma cipriota, insa nu a oferit mai multe detalii in acest sens.
Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme in retail, 8 fabrici de mobila, 6 firme de import si 3 firme de servicii.
Cifra de afaceri a grupului a ajuns in 2007 la 168 mil. euro, in timp ce pentru acest an este estimata atingerea unui rulaj de 200 mil. euro.
In 2007, Mobexpert a exportat circa 27% din productie in principal in state precum Franta, Germania si Olanda, in timp ce dupa patru luni "exporturile nu au mers grozav, mai slab ca anul trecut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO