Companii

Sucevenii de la Symmetrica au ajuns la afaceri de 15 mil. €

Sucevenii de la Symmetrica au ajuns la afaceri de 15 mil....

Autor: Andreea Neferu

04.03.2014, 19:09 264
Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole Symmetrica, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin Cristinel Stanciu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 68,1 mil. lei (15,4 mil. euro), în creş­te­re cu peste 7% faţă de 2012. „Evo­lu­ţia Symmetrica a fost susţinută, în pri­mul rând, de ma­jorarea pro­duc­ţiei ca urmare a inau­gurării celor do­uă fabrici noi în 2012, la Prejmer (judeţul Braşov) şi Şintereag (judeţul Bistriţa)“, potrivit lui Sebastian Bobu, direc­torul executiv al Symmetrica. În afară de cele două fabrici inaugu­ra­te în 2012, compania mai deţine alte trei unităţi de pro­ducţie la Vereşti (Suceava), Podu Iloaiei (Iaşi) şi Bolintin Vale (în apropiere de Bucureşti).

Piaţa locală de pavele, borduri şi rigole a stagnat anul trecut la un volum de circa 12 milioane de metri pătraţi şi o valoare de 66 mil. euro, potrivit estimărilor Symmetrica.

„Cu toate că, la nivel de piaţă, vânzările din 2013 au fost sus­ţinute de proiectele publice de reabilitare a trotuarelor, pieţelor şi zonelor pietonale, lipsa unor investiţii mai mari în infrastructură a determinat menţinerea acesteia la acelaşi nivel din 2012“, spune Bobu. El adaugă că principala măsură pe care autorităţile ar trebui să o ia pentru a impulsiona piaţa construcţiilor este alocarea de fonduri mai generoase pentru proiectele majore de infrastructură. Investiţiile de stat s-au redus anul trecut cu 7,5%, potrivit datelor ZF.

Pentru 2014, Bobu estimează că piaţa de pavele, borduri şi rigole se va menţine la nivelul ultimilor doi ani, existând po­si­bi­litatea ca preţul acestor produse să stagneze anul acesta, după ce în 2013 a crescut uşor.  „În condiţiile unei pieţe încă in­cer­te este foarte dificil să facem estimări cu privire la evo­luţia businessului din acest an. În principiu, în 2014 ne pro­pu­nem să atingem o cifră de afaceri asemănătoare celei de anul trecut.“

Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela şi Florin-Cristinel Stanciu şi concurează pe plan local cu jucători precum Elis Pavaje.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO