Companii

Subway a închis cinci restaurante în România în ultimele şase luni, dintre care şi cel din Piaţa Victoriei, primul inaugurat pe piaţa locală. Subway a intrat pe piaţa locală acum circa nouă ani cu un restaurant în Capitală şi a ajuns la 34 de unităţi astăzi

Subway a închis restaurantul din Piaţa Victoriei, primul din România, ce măsura 150 mp, conform celor mai recente date ale ZF.

Subway a închis restaurantul din Piaţa Victoriei, primul din România, ce măsura 150 mp, conform celor mai recente date ale ZF.

Autor: Cristina Roşca

02.12.2021, 12:26 3552

Lanţul de restaurante Subway, prezent pe piaţa locală din primăvara lui 2012, a închis în ultimele şase luni cinci localuri din România şi a ajuns la o reţea de 34 de unităţi, conform site-ului propriu şi calculelor făcute de ZF pe baza informaţiilor anterioare existente. Unul dintre restaurantele închise este cel din zona Piaţa Victoriei, primul inaugurat de companie pe plan local.

Reprezentantii Subway spun ca au închis unitatea din Upground Pipera, iar alte două - inclusiv cea din Victoriei - sunt în curs de relocare. Ei nu spun însă unde vor fi relocate sau când. Oficialii companiei nu oferă informatii nici privind cele două restaurante ce rezultă închise din calculele ZF pe baza datelor de pe site-ul Subway.

Restructurarea reţelei are loc în vreme de pandemie, când industria HoReCa fie a fost închisă timp de mai multe luni, fie a funcţionat cu restricţii. Totuşi, în România, aceste închideri vin după ce în primul an de criză sanitară reţeaua locală a fost printre cele mai stabile din regiune. Spre comparaţie, în Bulgaria, Cehia, Ungaria, Germania sau SUA reţeaua s-a micşorat semnificativ în perioada mai 2019-mai 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO