Companii

Subdezvoltarea sistemului de sănatate de stat şi creşterea accelerată a investiţiilor din privat i-au determinat pe investitorii financiari să parieze pe domeniu. Şase fonduri de investiţii au cumpărat doar în ultimii doi ani şapte companii locale active în domeniul de sănătate privată, pariind 100-150 mil. euro

Subdezvoltarea sistemului de sănatate de stat şi...

Autor: Cristina Roşca

01.03.2021, 19:15 166

♦ Investiţiile au mers mai ales către nişe precum medicină veterinară, stomatologie, radioterapie şi servicii specializate de genul cardiologie ♦ Piaţa de sănătate din România a ajuns în 2019 (ultimul an pentru care există date publice) la 13,7 mld. lei afaceri, 20.800 de firme şi peste 75.000 de salariaţi ♦ Creşterea e rapidă şi constantă pe toţi aceşti trei indicatori, faţă de 2008 spre exemplu businessul e de 5,5 ori mai mare, în timp ce numărul de angajaţi şi de societăţi s-a mai mult decât dublat.

Fondul de investiţii Equi­Liant Capital, fondat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman - cea mai pu­ter­nică afacere antre­pre­norială din România -, a preluat la fi­na­lul săptămânii trecute un pachet minoritar de acţiuni în reţeaua de clinici stomatologice Clinica Victoria, un business cu prezenţă în Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Slatina. Orientat către investiţii în IMM-urile din România, fondul vrea să-şi extindă businessul astfel încât să ajungă la o acoperire naţională, men­ţionând că e loc de creştere dat fiind că piaţa e puternic fragmentată.

Aceasta este prima achiziţie făcută în 2021 de un fond de investiţii prezent local pe piaţa de medicină - fie ea stomatologie, veterinară sau de alt tip. Totuşi, apetitul pentru acest sector este vizibil în ultimii doi ani, când şase fonduri au cumpărat şapte companii locale active în domeniul de sănătate privată, investind 100-150 mil. euro, conform estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO