Companii

Studiu PwC: Creşterea salarială în companiile din sectorul privat a fost în medie de 6,79% în primul semestru al anului, dar se va reduce la 4,68% în 2021

Studiu PwC: Creşterea salarială în companiile din...

Autor: Roxana Rosu

01.10.2020, 12:26 158

Salariile brute în rândul companiilor private au crescut în medie cu 6,79% în primul semestru al acestui an, iar procentul se va menţine până la finalul anului, în timp ce pentru 2021 este anticipat un avans de 4,68%, potrivit studiului salarial PayWell 2020 realizat de PwC România.

Majorarea salarială raportată pentru 2020 este în linie cu nivelul estimat pentru acest an de către companiile respondente în ediţia din 2019 a studiului Paywell.

”Creşterile salariale din prima jumătate a acestui an au avut loc pe fondul performanţelor bune înregistrate în 2019. Tendinţa pare că va continua, dar nu în acelaşi ritm pentru că majoritatea companiilor pregătesc bugete mai conservatoare pentru 2021, având în vedere incertitudinea generată în economia globală de criza pandemică. Organizaţiile trebuie să se menţină sustenabile pe termen lung, în actualele condiţii economice, fapt care duce inevitabil la reduceri de costuri. Ajustările diferă în funcţie de industrie, de poziţia în piaţă şi de rezilienţa fiecărei companii însă este tot mai probabil că situaţia economică va fi una dificilă anul viitor”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

 Dintre industriile prezente în studiu, cea mai mare creştere medie a salariilor în 2020, de 9,87%, a fost înregistrată de retail, urmată de sectorul bancar cu 7,39%.

O majorare sub media sectoarelor incluse în sondaj a fost raportată de sectorul farmaceutic, de 4,17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO