Companii

STUDIU. Licitaţia.ro: 69% din antreprenori vor participa la licitaţiile publice în următoarea perioadă pentru a prinde contracte noi cu statul. Concurenţa va fi mai mare şi preţul va fi mai bun

STUDIU. Licitaţia.ro: 69% din antreprenori vor participa...

Autor: Florentina Niţu

29.04.2020, 14:07 120

Licitaţia.ro, lider în monitorizarea licitaţiilor publice din România, a efectuat în perioada 25-27 aprilie 2020 un studiu pe un eşantion de 50 de persoane privind impactul restricţiilor impuse de autorităţi din cauza coronavirusului asupra companiilor şi modul în care ar trebui să stimuleze statul economia pentru a trece prin această perioada dificilă.

Participarea la licitaţiile publice este văzută ca o soluţie salvatoare de majoritatea firmelor, astfel 69% din cei intervievaţi au răspuns că vor participa la licitaţiile publice în următoarea perioada pentru a prinde contracte noi cu statul şi doar 10% au spus ca nu mai sunt interesaţi să participe la licitaţiile publice în următoarea perioadă.

„Creşterea interesului companiilor faţă de licitaţiile publice în aceasta perioadă este un trend bun, de care ar trebui să profite statul. Cu cât mai multe companii participă la licitaţiile publice cu atât concurenţa e mai mare şi preţul obţinut e mai bun. În comparaţie cu 2019, când se scoteau la licitaţie unele lucrări de 2- 3 ori pentru că nu se prezenta nimeni, în 2020, din cauza crizei generate de coronavirus, concurenţa pe lucrările publice se aşteaptă să fie mai mare”, spune Sergiu Sava, co-fondator al Licitaţia.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO