Companii

Studiu Confidex: Managerii români se aşteaptă la o criză prelungită, cu o revenire în U obtuz, faţă de revenirea în V estimată în trimestrul al doilea

Studiu Confidex: Managerii români se aşteaptă la o...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.11.2020, 10:49 190

Managerii români se aşteaptă la o revenire economică în decurs de doi ani şi sub forma unui U obtuz, arată un studiu realizat de Confidex, un proiect al grupului Impetum menit să analizeze încrederea în economie în vremuri de criză. Acestea sunt rezultatele celei de-a doua părţi a studiului, aferente trimestrului al treilea al anului, prima parte fiind corespunzătoare trimestrului al doilea.

„Un procent de 82% din manageri consideră că economia este afectată de criza sanitară, cu 7% mai mult faţă de rezultatele din Q2. De asemenea, 43% dintre ei spun că propria companie este afectată de impactul pandemiei, cu 3% mai mult. Managerii văd o criză prelungită, cu o revenire în U obtuz, faţă de aşteptările unei reveniri în V, din trimestrul al doilea”, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group, care gestionează companiile aflate în dificultăţi financiare.

Confidex a măsurat percepţiile managerilor şi reprezentanţilor C-level din companiile mici, mijlocii şi mari din România, cu privire la perioada de incertitudine traversată de la începutul pandemiei. Acest studiu funcţionează ca un jurnal de criză şi măsoară percepţia managerilor români asupra economiei.

„Avem un eşantion de 450 de companii din toate sectoarele. 75% din companii au afaceri de peste 1 milion de euro, iar 90% din respondenţi sunt la nivel de CEO”, mai spune Andrei Cionca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO