Companii

Studiu: Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut cu peste 10% în iulie faţă de mai. „Cifrele analizate arată că IMM-urile locale par să-şi fi găsit reţeta revenirii după un început de an ce putea fi dezastruos“

Studiu: Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut cu peste...

Autor: Roxana Rosu

19.08.2020, 00:06 182

Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut cu peste 10% în luna iulie faţă de luna pre­ce­dentă, conform barometrului Smart­Bill, fiind cea de-a treia lună con­secutivă de avans pozitiv, de la ridicarea stării de urgenţă şi repornirea majorităţii sectoarelor industriale.

Pe de altă parte, afacerile au înregistrat o uşoară scădere faţă de iulie 2019. Dacă în luna iunie, IMM-urile se apro­pia­se­ră la doar 0,6 pro­cente de va­lo­rile în­re­gistrate în aceeaşi perioadă a anului 2019, în iulie diferenţa s-a majorat la -4,7%.

„Sezonul de va­ră era dedicat, în mod evident, con­cediilor şi acti­vi­tăţilor re­crea­tive sau de rela­xa­re. În 2020, însă, con­di­ţiile nu per­mit o li­be­rtate de miş­care la fel de am­plă, iar res­tric­ţi­ile men­ţi­nute în ca­­zul in­dus­triei HoReCa îşi fac simţită prezenţa. Hotelurile şi restaurantele au înregistrat cifre de afa­ceri cu 35% mai mici faţă de 2019“, spune Radu Hasan, Co-Fondator & CEO Smart­Bill.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO