Companii

Studiu Accenture: Majoritatea liderilor de afaceri europeni se aşteaptă ca businessul lor să revină la valorile de dinainte de criză abia peste 18 luni şi doar o treime cred că vor avea profit în următoarele 12 luni

Studiu Accenture: Majoritatea liderilor de afaceri...

Autor: Roxana Rosu

28.01.2021, 12:27 116

Majoritatea liderilor de afaceri europeni se aşteaptă ca businessul lor să revină la valorile de dinainte de criză în aproximativ 18 luni şi doar o treime (32%) dintre companii estimează o creştere a profitabilităţii în următoarele 12 luni, conform unui nou raport Accenture.

Analiza arată şi că firmele care adoptă tehnologiile digitale şi pun accent pe dezvoltarea durabilă îşi vor reveni mai repede şi vor ieşi mai puternice din criza COVID-19.

Criza COVID19 a făcut ca jumătate (49%) dintre companiile europene să raporteze scăderea veniturilor sau a profitului în ultimul an şi nu aşteaptă nicio îmbunătăţire în următoarele 12 luni.

De asemenea, una din cinci firme au avut performanţe financiare bune înainte de pandemie, dar se aşteaptă la venituri negative în următoarele 12 luni. Raportul Accenture defineşte aceste companii drept “falling angels” (îngeri decăzuţi). Este vorba de companiile din turism, retail şi industria auto care au fost printre cele mai grav afectate de pandemie.

În acelaşi timp, doar o treime dintre companiile europene se aşteaptă să înregistreze profit în următoarele 12 luni. Raportul defineşte aceste companii drept „liderii de mâine”. Printre acestea se numără companiile mai puţin afectate de pandemie cum ar fi cele din industria farma, comunicaţii, software, bunuri de consum şi servicii.

Conform raportului, companiile care au accelerat ritmul de ​​adoptare a soluţiilor digitale şi a practicilor durabile au de trei ori mai multe şanse să fie printre „liderii de mâine”, redresându-se astfel mai repede şi ieşind mai puternice din criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO