Companii

Studiu: 250 de lei/noapte este preţul mediu pentru o noapte de cazare în hotelurile din România

Studiu: 250 de lei/noapte este preţul mediu pentru o...

Autor: Cosmin Pirv

19.06.2020, 15:16 244

Potrivit platformei de rezervări Traveminit.ro, preţul unei nopţi de cazare la hotelurile şi pensiunile din România nu s-a modificat semnificativ şi nu a fost afectat de lipsa de activitate din ultimile 3 luni.

„Turiştii români care îşi doresc să călătorească în România în perioada următoare, vor plăti, în funcţie de tipul de cazare ales, între 90 lei şi 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, preţul mediu pentru o vacanţă de cuplu ce include 3 nopţi de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulţi şi 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei”, se arată în studiu.

Cele mai ieftine opţiuni sunt pensiunile din staţiunile agroturistice, unde preţul unei nopţi de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, iar cele mai scumpe opţiuni sunt hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde preţul depăşeşte 350 lei / noapte pentru două persoane.

Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de platformă în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. În luna iunie s-au înregistrat cu 23% mai multe rezervări cu vouchere de vacanţă, decât în anul 2019.

„Deşi rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creştere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanţă”, a declarat Timea Ambrus, Operation Manager Travelminit.ro.

Principala facilitate căutată de turişti este flexibilitatea anulării rezervării şi posibilitatea de a rezerva fără a plăti un avans. Românii preferă să rezerve „last minute”, astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creştere cu 12% a rezervărilor făcute cu mai puţin de 14 zile până la sejur.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO