Companii

Stratusmob a vandut de 185 miliarde lei in sase luni

20.07.2001, 00:00 18



Compania Stratusmob Blaj, producator de mobilier din lemn, a incheiat primul semestru al acestui an, cu o cifra de afaceri de 185 de miliarde de lei, iar pana la sfarsitul anului conducerea companiei estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 350 de miliarde de lei, cu 25% mai mult fata de anul trecut, se arata intr-un comunicat al societatii remis agentiei Mediafax.

Societatea, care produce si placaje si placi fibrolemnoase, are in plan pentru acest an investitii in valoare totala de 23,2 miliarde de lei pentru modernizarea centralei terimce, imbunatatirea tehnologiei de producere a mobilei, precum si pentru dezvoltarea retelei de calculatoare.

Anul trecut la Stratusmob s-au realizat investitii in valoare de 13,2 miliarde de lei, bani alocati pentru achizitionarea de uscatoare de cherestea, precum si pentru modernizarea tehnologiei de realizare a placajelor si placilor fibrolemnoase.

Productia realizata de de catre societate este destinata exportului in proportie de peste 50%, mobila reprezentand 85% din marfurile vandute in afara tarii.

Societatea are 2.076 de angajati si un capital social de 30,2 miliarde de lei. Stratusmob este o companie cu capital integral privat, avand ca principal actionar Asociatia Salariatilor, care detine 61,5% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO