Companii

Strainii aduc jumatate din incasarile Ibis Constanta

27.06.2007, 15:35 30

Hotelul Ibis Constanta, parte a lantului Continental, condus sub contract de management de francezii de la Accor, estimeaza pentru acest sezon incasari de 1,2 milioane de euro, in crestere cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut pe fondul inregistrarii unui grad de ocupare de 90% in lunile iunie, iulie si august. Anul trecut, hotelul a avut un grad de ocupare usor mai scazut, de aproximativ 82,5%.
"Prevad o crestere de cel putin 10% a numarului de turisti care se va inregistra anul acesta pe litorulul romanesc fata de 2006. Procentul turistilor straini cazati in hotelul Ibis a crescut de la 50% in 2006 la 55% in 2007 principalii clienti straini fiind italienii, urmati de nemti, americani si francezi", a declarat Calin Ilie, directorul general al hotelului.
Potrivit reprezentantului Ibis, gradul de ocupare pentru intreg anul acesta ar urma sa inregistreze o valoare de 70% fomata in special datorita clientilor pe segmentul business.
"Este clar ca Mamaia este statiunea cea mai pregatita pentru sezonul turistic, dar pentru noi faptul ca ne situam in centrul orasului reprezinta un avantaj, deoarece noi suntem un hotel de business in primul rand", a mai precizat reprezentantul Ibis Constanta.
In prezent, pe piata locala exista trei unitati hoteliere care opereaza sub brandul Ibis, doua dintre acestea fiind localizate in Bucuresti.
Anul trecut, cele trei hoteluri au inregistrat incasari de 13,3 milioane de euro, cu 30% mai mult decat valoarea consemnata in 2005. Gradul mediu de ocupare s-a ridicat la 72%.
Cele trei hoteluri Ibis se afla in proprietatea Continental Hotels, firma controlata de omul de afaceri Radu Enache prin compania Red Group. Recent, Red Group s-a asociat cu fondul de investitii PPF Investments in scopul sustinerii programului de investitii pe care omul de afaceri il are in vedere. In baza acestui acord, PPF Investments a preluat 28,14% din capitalul firmei Conti Hotels Investments, companie nou-infiintata prin intermediul careia se vor derula investitiile in lantul Continental in urmatorii ani si care detine 73% din Continental Hotels, restul actiunilor fiind controlate de Radu Enache, prin firma Crossbrook inregistrata in Cipru, care are un pachet de 71,83% din actiuni. Red Group este grupul prin intermediul caruia sunt coordonate toate operatiunile pe care Radu Enache le dezvolta pe piata locala, care cuprind si alte segmente in afara de hotelurile Continental.
Din planul de investitii anuntat de circa 140 mil. euro, o suma cuprinsa intre 63 si 68 de milioane de euro a fost deja anuntata pentru realizarea unui proiect care va cuprinde sapte hoteluri Ibis. In acest sens, compania a incheiat de curand un acord cu grupul francez Accor pentru dezvoltarea unei retele de hoteluri sub titulatura IBIS in Romania in urmatorii 3 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO