Companii

Un străin care vine în România pentru tratamente medicale plăteşte în medie 7.000 de lei, cu 40% mai mult faţă de 2019. În România vin anual mii de turişti străini pentru a urma diferite tratamente medicale, o nişă a industriei ospitalităţii cunoscută ca turism medical. Străinii preferă România pentru că serviciile medicale din ţară sunt mai ieftine faţă de cele din Vest

Cel mai popular tip de turism medical este stomatologia, mulţi turişti străini vin în România pentru a-şi rezolva diversele probleme stomatologice.

Cel mai popular tip de turism medical este stomatologia, mulţi turişti străini vin în România pentru a-şi rezolva diversele probleme stomatologice.

Autor: Miruna Diaconu

26.07.2021, 17:30 316

Un străin care vine în România pen­­tru a urma diferite tratamente me­di­ca­le scoate din buzunare circa 7.000 de lei, conform calculelor făcute de ZF pe ba­za datelor aferente pri­mu­lui tri­mes­tru din acest an ale Ins­ti­tu­tului Naţional de Statistică. Suma lă­sa­tă de un turist venit în scopuri me­di­ca­le este mai mare cu 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 sau 2018.

Turismul medical local este din ce în ce mai căutat de turiştii străini, iar acest lucru se datorează în prin­cipal costurilor mici pe care aceştia le plă­tesc pentru trata­ment­ele medica­le. Mulţi tu­rişti străini vin pentru serviciile stomato­lo­gice, care au preţuri mai mici faţă de cele din alte ţări europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO