Companii

Strabag modernizează străzile din centrul Bistriţei pentru 6 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

21.03.2012, 18:10 334

Compania austriacă Strabag, care în România construieşte autostrada Deva-Orăştie, dar şi clădirea de birouri Sky Tower din Capitală, a câştigat cu municipalitatea Bistriţa un contract în valoare de peste 6,4 mil. lei (circa 1,5 mil. euro), fără TVA, ce constă în modernizarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală a oraşului. Durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni, în condiţiile în care, astăzi au fost predate companiei Strabag amplasamentele din zona centrală a municipiului Bistriţa.

Proiectul ''Reabilitarea şi modernizarea străzilor din zona centrală a municipiului Bistriţa" este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1- ''Planuri integrate de dezvoltare urbană". Valoarea totală a proiectului este de circa 12,9 mil. lei (3 mil. euro), din care 98% sun fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia beneficiarului.

Lucrările constau în principal în modernizarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală a municipiului Bistriţa şi crearea de parcări în zonele: strada Dornei, Piaţa Unirii, Liviu Rebreanu, Piaţa Centrală şi piaţa Petru Rareş.

Grupul austriac Strabag a avut anul trecut afaceri totale pe piaţa locală de circa 206 mil. euro, în creştere cu peste 20% faţă de anul anterior. Cea mai mare parte a lucrărilor făcute de Strabag în România, circa 70%, vin din contractele cu statul.

Strabag a încasat anul trecut numai pentru autostrăzile şi drumurile naţionale la care lucrează circa 111,4 mil. euro, fiind al treilea cel mai bine plătit constructor, după Spedition UMB, firmă băcăuană controlată de Dorinel Umbrărescu, şi Bechtel, compania americană care s-a ocupat de o parte din autostrada Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO