Companii

Stocurile insuficiente de medicamente pentru COVID-19 dau fiori reci spitalelor

Stocurile insuficiente de medicamente pentru COVID-19 dau...

Autor: Georgiana Mihalache

01.10.2021, 00:07 702

Medicamentele din protocolul naţional pentru tra­tarea cazurilor medii sau grave de COVID-19 rem­de­sivir, tocilizumab sunt în stocuri insuficiente, raportat la situaţia sanitară, în care zilnic sunt confirmaţi 10.000-12.000 de oameni infectaţi, spun managerii câtorva spitale.

Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul instituţiei pen­tru a cumpăra medicamente pentru spitale cu 386 mil. lei printr-o hotărâre luată la 29 septembrie, deşi valul patru a debutat în România încă de la începutul lui septembrie. Însă producţia de medicamente necesare în spitale du­rează şi câteva luni, mai ales că este o cerere mare în acest moment din partea tuturor statelor.

„Deocamdată avem medicamente, dar noi le primim făcând cerere la minister sau făcând achiziţie prin Unifarm“, a spus Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

„Se întâmplă ca ele să nu fie în cantităţi suficiente încât să stăm liniştiţi, dar pot spune că până acum nu am întâmpinat lipsuri. Asta nu înseamnă că nu vor fi sau că nu stăm ca pe ace“ a mai spus el.

El a explicat că de obicei stocurile pe care le solicită şi primeşte de la ministerul Sănătăţii acoperă necesarul din spital timp de trei săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO