Companii

Stefan Vuza, interesat de Avioane Craiova

03.05.2007, 19:01 22

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit o singura oferta la privatizarea Avioane Craiova, pana ieri, la termenul limita, din partea unui consortiu format din patru firme romanesti, potrivit datelor transmise de catre institutie.
Oferta a fost depusa de consortiu alcatuit de Aerofina Bucuresti, A5 Invest Caransebes, A2 Impex si Uzuc, potrivit AVAS.
Aerofina Bucuresti este o companie privata, avand o experinta de 16 ani in domeniul constructiei de aeronave. Compania a participat la mai multe programe romanesti, precum IAR 93, IAR 99, IAR 316, IAR 330, prin echiparea aeronavelor cu instrumente de zbor si aparatura de bord.
A5 Invest Caransebes, A2 Impex si Uzuc Ploiesti fac parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza. Din grupul SCR fac parte, de asemenea, si firmele Chimcomplex Borzesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Caromet Caransebes (utilaj tehnologic), Somes (producator de hartie si celuloza), Sinterom si Contactoare Buzau (ambele din domeniul subansamblelor auto).
Potrivit anuntului de vanzare, investitorul interesat sa preia pachetul de actiuni detinut de stat la Avioane Craiova, reprezentand 80,9% din titluri, trebuie sa depuna odata cu ofertele finale un plan de afaceri pe o perioada de cinci ani, prin care sa isi asume un program de investitii de minim 5,01 mil. euro, din care 1,67 mil. euro in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate.
Totodata, ofertantul trebuie sa-si ia obligatia ca in termen de trei luni de la data transferului de proprietate asupra actiunilor va varsa in contul bancar al companiei din Craiova un milion de euro, reprezentand capital de lucru. De asemenea, consortiul trebuie sa demonstreze ca a realizat in 2005 o cifra de afaceri de cel putin 15 mil. euro si sa aiba experienta in industria de constructii si reparatii aeronave de minim cinci ani.
Avioane Craiova are ca obiect principal de activitate constructia si reparatia de aeronave, avand un capital social de 2,28 mil. lei (0,6 mil. euro). Pachetul majoritar de actiuni a mai fost oferit la vanzare in toamna anului trecut, insa la termenul limita pentru depunerea ofertelor, sfarsitul lunii februarie 2007, AVAS nu primit nicio oferta din partea investitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO