Companii

Statistică revoltătoare: Goldman Sachs, ”banca bogaţilor”, oferă femeilor salarii cu până la 56% mai mici decât bărbaţilor

Statistică revoltătoare: Goldman Sachs, ”banca...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.03.2018, 13:54 24462

Goldman Sachs Group Inc. plăteşte forţa de muncă feminină din Marea Britanie cu până la 56% mai puţin faţă de forţa de muncă masculină, relatează Bloomberg.

Această discrepanţă dintre salariile femeilor şi cele ale bărbaţilor este încă un exemplu al dezechilibrelor de gen din corporaţii mari, diferenţă care ajunge până la 72% pentru bonusurile de sfârşit de an, a declarat un purtător de cuvânt al băncii Wall Street.

Diferenţele de remuneraţii de la Goldman Sachs şi implicit de la firmele rivale indică o concentrare ridicată asupra ocupării funcţiilor de conducere din cadrul industriei de către bărbaţi, femeile reprezentând doar 12% din totalul angajaţilor companiei.

Goldman Sachs a anunţat printr-un comunicat că urmăreşte să crească numărul femeilor care lucrează în sucursalele băncii cu jumătate din forţa de muncă pe care o reprezintă în momentul de faţă, însă nu a funizat nici un calendar pentru atingerea parităţii de gen.

„De asemenea, trebuie să oferim femeilor mai multe oportunităţi pentru a se ridica la cele mai mari niveluri din cadrul firmei noastre”, a spus directorul executiv Lloyd Blankfein.

Discrepanţa salariilor medii oferite de Goldman Sachs este mai mică decât la HSBC Holdings Plc, unde femeile au fost plătite în medie cu 59% mai puţin decât bărbaţii.

Diferenţa medie salarială medie naţională din Marea Britanie este de aproximativ 18%, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică.

Goldman Sachs a mai adăugat în comunicat că plăteşte în mod egal bărbaţii şi femeile atunci când compară performanţele acestora.

„Suntem o meritocraţie, iar genul nu constituie un factor în modul în care ne plătim angajaţii”, a anunţat banca pe site-ul ei. „Noi plătim femeile şi bărbaţii în acelaşi mod, folosind criteria de compensare, inclusive natura rolului şi a performanţelei lor”.

Banca a încercat de-a lungul timpului să mărească forţa de muncă feminină din rangul superior, în plus, firma oferă cursuri de leadership pentru aspiranţii bancheri de gen feminine şi le oferă ocazia de a petrece timp cu lideri de vârf pentru mentorat.

Toate companiile  cu peste 250 de angajaţi din Marea Britanie trebuie să-şi dezvăluie decalajele de remunerare dintre femei şi bărbaţi până la data de 4 aprilie. Începând de vinery, aproximativ 2.700 de companii din 9.000 aşteptate, au transmis datele spre site-ul guvernului britanic.

În rândul companiilor mari, HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, a raportat până în prezent cel mai mare decalaj de remunerare între femei şi bărbaţi şi se aşteaptă date şi de la celelalte bănci şi companii rămase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO