Companii

Starbucks merge pe Lipscani, cea mai cunoscută arteră din centrul istoric al Bucureştiului

Starbucks merge pe Lipscani, cea mai cunoscută arteră...

Autor: Cristina Roşca

27.10.2017, 00:06 657
Lanţul american de cafenele pariază atât pe consumatorii români care merg în zonă, dar şi pe turiştii străini. Pentru aceştia, centrul vechi al Capitalei este destinaţia numărul unu.
Starbucks, liderul pieţei locale a cafenelelor, va deschide o unitate de peste 300 mp pe strada Lipscani din centrul istoric al Bucureştiului. Această cafenea va merge într-un spaţiu închiriat de la omul de afaceri Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurantate La Mama. Antreprenorul deţinea în centrul vechi al Bucureştiului un spaţiu pe care nu îl folosea însă pe care l-a recondiţionat, iar acum se află în proces de amenajare. Chiria în zonă variază între 17 şi 20 de euro per mp, însă suma variază în funcţie de mărimea spaţiului. Cafeneaua ce va fi deschisă în următoarele luni va fi amplasată pe două niveluri plus terasă. Tranzac­ţia imobiliară a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. „Consumul este pe o curbă ascendentă de câţiva ani, ceea ce a atras creşteri în vân­zări, iar asta ne dă încredere că noua cafenea Starbucks – unde vom testa un nou concept – va deveni rapid un reper pentru bu­cu­reşteni şi pentru turişti“, spune Mateusz Sielecki, regional director al Starbucks pentru România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO